Burnarj zet wijnwereld op z'n kop

Geplaatst op 13 June 2012

De wijnwereld is een nieuw product rijker. Met Burnarj introduceert de firma Vegasud uit het Spaanse Palma del Rio de eerste mousserende wijn ter wereld die voor 100% gemaakt is van het sap van Andalusische sinaasappels van de allerhoogste kwaliteit. Volgens kenners kan Burnarj zich meten met de betere champagnes en cava's.

Bij sinaasappelproducent Vegasud ontstond drie jaar terug het geniale idee om sinaasappels volgens de traditionele methode champenoise te laten vergisten. De eerste resultaten waren bijzonder hoopgevend. Na jaren van expirimenteren, brachten de sinaasappelkwekers het verbluffende eindresultaat onlangs op de markt. Het pure sap in Burnarj, een samenstelling van burbujas (bubbels) en naranja (sinaasappel), ondergaat een dubbele gisting, waarvan de tweede op fles.

De nieuwe godendrank zet inmiddels de hele wijnwereld op z 'n kop. De Spaanse media staan er vol en de flessen zijn er niet aan te slepen. In het thuisland lijkt Burnarj dan ook uit te groeien tot de grootste zomerhit ooit. Ook vanuit onder andere de VS, Japan en Rusland wakkert de belangstelling aan. In Nederland hebben de firma's Excluvin Wijnimport uit Grootegast en Saborea uit Oosterhout de exclusieve verkooprechten in de wacht gesleept.

Burnarj, door de Spaanse overheid gekwalificeerd als een espumoso, is verkrijgbaar in de varianten Brut Nature, Brut en Semiseco. De smaak is onmiskenbaar sinaasappel, het aroma intens en de afdronk heerlijk droog.