Eigen bier voor Doe Maar

Geplaatst op 24 September 2012

Doe Maar, verreweg de meest populaire Nederlandse band ooit, introduceerde onlangs niet alleen een nieuwe cd, maar ook een eigen bier.

Zanger Henny Vrienten en kompanen dompelden in 1984 heel popminnend Nederland in rouw met de mededeling dat ze een punt achter hun muzikale carrière zouden zetten. Dat ze na jaren nog steeds onverminderd populair waren, bleek toen de band in 2000 een langverwachte reünie aankondigde. Ze scoorden met hun hernieuwde kennismakingsconcerten maar liefst zestien keer een uitverkocht Ahoy. De belangstelling voor een in 2008 aangekondigd concert in de Kuip was wederom dermate groot dat er een tweede editie in de Rotterdamse voetbaltempel georganiseerd moest worden.

Dit jaar komt de populaire band nogmaals bij elkaar voor vier concerten in het kader van het jaarlijks terugkerende muzikale spektakel Symphonica in Rosso in het Arnhemse Gelredome, op 13, 17, 19 en 20 oktober aanstaande om precies te zijn. Ook nu loopt de kaartverkoop weer als een trein.

Als feestelijke voorbereiding op Symphonica in Rosso presenteerde Doe Maar vorige week een nieuwe CD en liet de Amsterdamse brouwerij De Prael daar meteen maar een biertje bij brouwen. Het etiket is gelijk aan de CD-hoes. Het eigen bier van Doe Maar is een amberrode Scotch Ale die voorzien is van een kruidige, fruitige smaak en een alcoholgehalte van 7,7%.

In een grijs verleden presenteerde ook de Achterhoekse band Normaal een eigen bier.