Geen records in Londense horeca

Geplaatst op 7 August 2012

De Londense burgemeester Boris Johnson blaakt weliswaar van trots dat hij de hele sportwereld in zijn stad mag verwelkomen; bij hoteliers en andere horecaondernemers lijkt hij het met zijn Olympische Spelen definitief verbruid te hebben. Omzetdalingen met meer meer dan de helft zijn eerder regel dan uitzondering.

De hooggespannen verwachtingen worden op geen enkele manier waargemaakt. Sterker nog; de Spelen dreigen voor de Londense horeca uit te draaien op een regelrecht debacle. De sportliefhebbers mijden de binnenstad en omdat de werknemers geadviseerd werd met het oog op de overbelasting van het wegennetwerk tijdens de Olympics thuis te werken, is ook het vaste publiek voor de horeca uit het straatbeeld verdwenen. "Dat scheelt 1,5 miljoen werknemers, dus potentiële bezoekers per dag", aldus een restauranthouder in the City. "Als straks de Olympische vlag gedoofd is, dreigt ook bij ons het licht uit te gaan. Alleen dan wel voorgoed."

Hoteliers die minstens dertig procent omzetstijging in het vooruitzicht was gesteld, kampen juist met omzetdalingen van dertig procent en meer. Eric Licari van het Sanctum Soho Hotel: "Afgelopen week hadden we een bezetting van slechts 45%. Omdat ik nu met de kamerprijzen stunt, scoor ik nog wat last-minutes, maar de Spelen zijn voor mij nu al één grote flop."