Koninklijke limited edition van Graham's Port

Geplaatst op 18 June 2012

Ter gelegenheid van diamanten jubileum van Oueen Elizabeth II van Engeland stelde het beroemde porthuis Graham's een gelimiteerde hoeveelheid flessen Single Harvest Tawny 1952 beschikbaar. Deze zestig jaar oude port is binnenkort ook beperkt in Nederland verkrijgbaar.

De bijzondere port werd gedronken door vertegenwoordigers van diverse koningshuizen, waaronder onze eigen koningin Beatrix, en talloze staatshoofden die mochten aanzitten tijdens de jubileumlunch van de Engelse 'Queen Mum'. Op de fles staat vermeld dat de port speciaal voor dit jubileum gebotteld is. Daarmee is deze speciale Graham's Port nu al een heus collecters item onder royalty lovers.

Graham's heeft een ongeëvenaarde naam op het gebied van de productie van de allerbeste vintage ports en heeft hiermee in de afgelopen vijftig jaar een wereldwijde toppositie bereikt in de Vintage Portmarkt. Maar ook in de productie van oude tawney's onderscheid Graham's zich van andere portbedrijven. Voor Nederland komt via Verbunt Wijnkopers in september een beperkt aantal flessen beschikbaar die verpakt zijn in een koninklijke geschenkdoos. Vanzelfsprekend hangt daar ook een koninklijk prijskaartje aan: € 395,-. In Arnhem is de port straks waarschijnlijk exclusief verkrijgbaar bij wijnhandel Barrique in de Pauwstraat.