Moskou duurste hotelstad ter wereld

Geplaatst op 27 August 2012

Met een gemiddelde kamerprijs van € 300,- is Moskou voor de zevende achtereenvolgende keer de duurste hotelstad ter wereld. Budgettoeristen doen er beter aan ook het Nigeriaanse Lagos te mijden. Daar ligt de gemiddelde kamerprijs slechts een fractie lager dan in de Russische hoofdstad.

Onderzoekers van dienstverlener Hogg Robinson Group namen de hotelprijzen van vijftig steden onder de loep en constateerden het laatste half jaar, ondanks de crisis, een wereldwijde prijsstijging van vier procent. Vooral in Azië gingen de prijzen voor een overnachting fors omhoog; volgens de onderzoekers het onomstotelijke bewijs voor het feit dat het zwaartepunt van de Europese hotelmarkt steeds meer naar het oosten verschuift.

Snelste stijger op de lijst is het Turkse Istanbul. Door de toenemende belangstelling voor deze stad onder zakenreizigers, werden de kamers er maar liefst 37% duurder. Ook Hongkong en Singapore droegen behoorlijk bij aan de mondiale prijsstijging. In Europa worden in Genève, Zürich en Parijs de hoogste kamerprijzen berekend.

Opvallende afwezige in dit rijtje is Londen, maar de hoteliers in de Britse hoofdstad kloppen zakenreizigers en toeristen op een andere manier extra geld uit de zak. In de luxe hotels zijn de prijzen voor het typisch Engelse ontbijt met eieren, spek en worst werkelijk de pan uit gerezen. Onder de € 25,- euro kun je vrijwel nergens meer terecht. Het Jumeirah Carlton Hotel maakt het verreweg het bontst. Daar dienen de hotelgasten voor een full English breakfast vandaag de dag vijftig euro achter te laten.