PALM actief tijdens Belgische Bierweek

Geplaatst op 14 August 2012

Het bekende Brusselse bierfestival Belgian Beer Weekend, van 31 augustus t/m 2 september, krijgt dit jaar een vervolg met De Week van het Belgische Bier van 3 t/m 9 september. Palm en Rodenbach zijn twee van de circa dertig brouwerijen die aan de Belgische Bierweek deelnemen.

Tijdens het Belgian Beer Weekend kunnen bezoekers op en rond de Grote Markt in Brussel kennismaken met de beste Belgische bieren van in totaal vijftig brouwers. Het festival wordt georganiseerd door het overkoepelend orgaan van de Belgische brouwers, de stad Brussel en het illustere biergilde Ridderschap van de Roerstok der Brouwers. Jaarlijks weet het evenement zo'n 80.000 bierliefhebbers tot een bezoek aan de Belgische hoofdstad te verleiden.

Onderdelen van het bierfestival zijn The Beerstreet die bekend staat als de langste bar van Brussel, en het Belgian Beercafé, waar genoten kan worden van bier in combinatie met onder andere chocolade en kaas. Extra reden om naar Brussel af te reizen, is dat de stad onder de noemer Brusselicious momenteel in het teken staat van het jaar van de gastronomie.

PALM Breweries speelt met een tweetal arrangementen in op de Belgische Bierweek. Op 4 september kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan de brouwerij in Steenhuffel en aansluitend een kijkje nemen op het eigen hopveld, alwaar PALM in september haar eerste hopoogst gaat beleven. Na afloop is er een culinair hoogstaand walking dinner waarbij de bieren van PALM vanzelfsprekend als begeleider van de gerechten fungeren. Deelname kost € 45,- p.p. Een dag later, 5 september dus, organiseert PALM in brouwerij Rodenbach in Roeselare een exclusieve proeverij van de Rodenbach Vintage 2010 Limited Edition en een degustatie van diverse andere bieren uit eigen ketel. Deelnemers krijgen vervolgens enkele bijzondere combinaties van bier en kaas te proeven en betalen voor dat alles slechts € 35,- p.p.

Inschrijven voor beide arrangementen kan via events@palmbreweries.com.