Rodenbach Caractère Rouge: uniek en complex

Geplaatst op 19 June 2012

Palm Breweries voegt voor het tweede achtereenvolgende jaar een limited edition toe aan het succesvolle assortiment Rodenbach bieren: Rodenbach Caractère Rouge. Het unieke en complexe bier is het resultaat van een vruchtbare samenwerking met Viki Geunes, chef-kok van het met twee Michelinsterren gedecoreerde restaurant 't Zilte in Antwerpen.

Vorig jaar kwam de eerste editie van Caractère Rouge in een oplage van 900 flessen van 75 cl. op de markt. Het exclusieve en rijk geschakeerde bier werd dermate enthousiast onthaald dat een vervolg niet kon uitblijven. Dit jaar werden er in totaal 10.000 flessen gebotteld, waarvan een beperkt deel bestemd is voor de Nederlandse markt. Geunes zelf omschrijft het bier als een unieke combinatie van delicaatheid en de kracht van een frisse Bourgogne.

Basis van Caractère Rouge is de Rodenbach Vintage, een bier dat twee jaar rijping in één, streng geselecteerd eikenhouten vat achter de rug heeft. Dit bier wordt vervolgens een half jaar op verse krieken, frambozen en veenbessen gelegd om verder te rijpen en een tweede gisting te ondergaan. Eindresultaat is een edel bier met een alcoholvolume van 7% dat uitblinkt in diepgang en complexiteit. In 't Zilte schenkt Geunes het eigenzinnige bier veelvuldig als begeleider van zijn verfijnde gastronomische creaties.

Jan Toye, eigenaar van Palm, toont zich helemaal in zijn nopjes met deze nieuwe loot aan de stam van Rodenbach: "Een vineus bier met een complexe neus van framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel. De smaak van dit fruitbier neigt naar zuur, maar dan wel van een bijzondere puurheid."