Toppers van Tax Wijn

Geplaatst op 13 June 2012

Ook deze maand heeft Tax Wijn weer twee absolute toppers geselecteerd: de Viña Tarapaca Carmenière 2010 uit Chili en de Spaanse Fuente Milano 2010.

De Viña Tarapaca Carmenière komt uit de Chileense Maipo Valley waar de wijngaarden gevoed worden door de rivier de Maipo. Zonder irrigatie zouden in dit gebied geen druiven groeien. Chili is trots op de wijnen van Viña Tarapaca: een restaurant zonder wijnen van dit huis op de kaart wordt niet serieus genomen. De wijn is gemaakt van 100% Carmenière, dé druivensoort die Chili definitief als gerespecteerd wijnland op de kaart zette. De smaak van de Viña Tarapaca Carmenière is kruidig, met een ondertoon van bosvruchtn en laurier. De lichte houttonen maken hem tot een echte reserva. Deze wijn doet het goed bij stevige vleesgerechten met een pittige saus en vormt tevens een perfect koppel met blauwgeaderde kazen.

De Fuente Milano van het huis Bodegas Pedro Escudero is afkomstig uit de Rueda, ten noordoosten van Madrid, en wordt gemaakt van Viura en Verdejo. Deze wijn is heerlijk doordrinkbaar, zeker niet te droog en is voorzien van een bloemige ondertoon en een bijzonder prettige en frisse afdronk. De Fuente Milano en ander wijnen uit dit gebied zijn in Nederland al jarenlang razend populair. Na de Spanjaarden gelden wij als de grootste afnemers. Dit Spaanse kroonjuweel doet het bijzonder goed als aperitief en is ideaal voor een zwoele zomeravond op het terras.

De Viña Tarapaca Carmenière kost nu € 9,75 per fles. Zes flessen halen is vijf betalen! De prijs van de Fuente Milano bedraagt nu € 5,95 per fles. Bij meer dan zes flessen slechts € 5,50.

Tax Wijn, Jacob Marislaan 20, Arnhem, 026 - 443 25 42.