Uit eten met wildvreemden

Geplaatst op 14 September 2012

Volgende week, van 17 tot en met 21 september dus, staat een aantal restaurants in ruim twintig steden in het teken van de Social Dining Week. In die week ga je nu eens niet met vrienden of familie uit eten, maar schuif je gezellig aan bij wildvreemden.

De social diners zijn bedoeld voor mensen die van lekker eten en gezelligheid houden en daarnaast graag nieuwe contacten willen leggen. "Zonder dat dit het directe doel is, kunnen er mooie vriendschappen uit ontstaan en zelfs liefdes uit opbloeien", aldus de jonge initiatiefnemers Jesse van der Meulen en Simon Hochstenbach. Het duo ontwikkelde het nieuwe concept in nauwe samenwerking met reserveringssite Couverts en wisten datingsite Pepper te strikken als sponsor.

Het principe is heel eenvoudig: via de website www.socialdining.nl kunnen belangstellenden een plaats aan een van de tafels in een stad naar keuze reserveren. Inmiddels zijn er verspreid over het hele land zo'n zeshonderd tafels georganiseerd waar stadsgenoten met dezelfde hobby's of zakelijke interesses gezamenlijk aanschuiven voor een overheerlijk en aantrekkelijke geprijsd diner. Thema's zijn onder andere reizen, fotografie, koken, internet en ondernemen.

De initiatiefnemers zien de social diners als een verlengstuk van de explosief groeiende social media. "Online netwerken is natuurlijk hartstikke leuk, maar volgens ons is er juist steeds meer behoefte aan directe sociale contacten", aldus Jesse van der Meulen.

In Arnhem doen restaurant De Steenen Tafel en Zeldzaam eten & drinken mee aan de Social Dining Week.